Bulvár

Veszélyeztetett magyar kígyó megmentéséről az Agórában

Veszélyeztetett magyar kígyó megmentéséről az Agórában

2013. január 7., hétfő
Veszélyeztetett magyar kígyó megmentéséről az Agórában

Kizárólag Magyarországon él, és a Kárpát-medence legveszélyeztetettebb állatának számít a rákosi vipera - a faj védelmében indult program fontosságáról és részleteiről tartanak előadást csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Csatlakozásunkkal Magyarország is számos természeti értékkel gazdagította az Európai Uniót. Ezen értékeink közül különösen nagy jelentőségűek azok, melyek csak hazánk területén fordulnak elő, mint például a rákosi vipera. Sajnos ez a kistermetű mérgeskígyó az elmúlt évtizedek során szinte a szemünk láttára szorult vissza és tűnt el ismertebb előfordulási helyeiről. Jelenleg a magyar gerinces fauna elismerten legveszélyeztetettebb faja, teljes magyarországi állományát 500 példánynál is kevesebbre becsüljük. A faj végleges eltűnését megelőzendő dolgozta ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület azt a hosszútávú programot, melynek elsődleges célja a faj fennmaradásának biztosítása. A programról

Halpern Bálint

projektvezető tart előadást "Rákosi vipera-védelem a Kárpát-medencében" címmel január 10-én, 18 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában (Szeged, Gogol utca 32.). A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.