Bulvár

Szenzáció: hathetes lajhármaki mutatkozott be a vadasparkban + VIDEÓ, FOTÓK

Szenzáció: hathetes lajhármaki mutatkozott be a vadasparkban + VIDEÓ, FOTÓK

2013. január 24., csütörtök
Szenzáció: hathetes lajhármaki mutatkozott be a vadasparkban + VIDEÓ, FOTÓK

A sajtó munkatársainak is bemutatkozott Krumpligombóc, a hathetes törpe lajhármaki csütörtök délelőtt. Magyarországon egyedül a Szegedi Vadasparkban találkozhatunk ilyen makival: 15 éve nem is született egy sem, az egészséges utód így hatalmas öröm.

Először mutatkozott meg a nagyvilág előtt a Szegedi Vadaspark új üdvöskéje, a hat héttel ezelőtt született törpe lajhármaki. Mivel anyukájától még egy percre sem vált el, a nemét sem tudták eddig megállapítani, így a gondozóktól ideiglenesen az uniszex Krumpligombóc nevet kapta. A kis majmokat pihenőidejük alatt zavartuk meg egy rövid időre, mivel éjszakai állatok, napközben lassan mozognak és sokat alszanak: Malaga, az anyuka álmos tekintete ellenére is hatalmas szemekkel leste látogatóit. "Számunkra is nagy meglepetés volt a születése, mivel Malaga testes állat, és nem látszódott rajta, hogy vemhes" - mesélte a makikat bemutató

Feketéné Nacsa Veronika

. Az első négy hét volt a kritikus a kicsi számára, a gondozók nagyon szorítottak érte, egy korábbi szaporulat ugyanis pár nappal születés után elpusztult. Szerencsére több, mint hat hét után Krumpligombóc és a büszke szülő is jól van. http://www.youtube.com/watch?v=SQH78cQ0VKU A lajhármaki igazi különlegesség, hiszen az országban egyedül Szegeden látható. "Rendkívül nagy öröm a jövevény, hiszen 15 éve nem született belőlük a vadasparkban. Igen nehezen szaporíthatóak, évekig küzdöttünk az utódért" - nyilatkozta

Veprik Róbert

, a vadaspark igazgatója. Nem nálunk fog azonban megöregedni a kicsi: egy nemzetközi tenyésztőprogramban is részt vesz a vadaspark, melynek keretén belül szaporítás céljából továbbadják az állatot egy másik állatkertbe. A nagy beltenyészet miatt szükséges a génállomány frissítése, így Krumpligombóc Európa bármelyik országába, vagy akár az Egyesült Államokba is költözhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.