Bulvár

Fóka-móka indul márciustól a vadasparkban + FOTÓK

Fóka-móka indul márciustól a vadasparkban + FOTÓK

2013. január 27., vasárnap
Fóka-móka indul márciustól a vadasparkban + FOTÓK

Hamarosan új kedvencekkel bővül a Szegedi Vadaspark kínálata: négy borjúfóka mutatkozik be a nagyközönségnek. Március végére elkészülő kifutójukban víz alatti látványmedence és különleges fókashow segítségével ismerkedhetünk majd meg az állatokkal.

A nagy sikert aratott

pingvinbemutató

után tavasszal új cukisággal nyit a Szegedi Vadaspark: egy hím és három nőstény borjúfóka mutatkozik be március végén a nagyközönségnek. Az állatok Németországból és Svájcból érkeznek az állatkertbe, hogy egy több mint 160 négyzetméteres, 2 méter mély medencében kápráztassák el a Tisza-parti közönséget. Kifutójukat egész télen építették, hogy a fő szezonra érkező vendégeket megkíméljék a munkálatok okozta kellemetlenségektől, a hivatalos átadást március 23-ára tervezik. "A tenger egy hatalmas, rendkívül izgalmas ökológiai tér, az élővilágát és környezetvédelmi problémáit szeretnénk bemutatni a látogatóknak" - nyilatkozta portálunknak

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark vezetője. A hivatalos átadást március 23-ára tervezik, számos színes programmal bővítve a vadaspark kínálatát: a látogatók egy tíz méteres üvegfalon keresztül az állatokat természetes környezetükben, a víz alatt is megcsodálhatják majd, ahol jóval ügyesebben mozognak, mint a szárazföldön. Emellett egy különleges fóka show is várja majd a kilátogatókat, ahol az állatok játékos feladatokkal szórakoztatják majd közönségüket. A borjúfóka a valódi fókák közé tartozó, viszonylag kis méretű fókafaj, amely Európa északi tengereiben is honos. Életmódja kissé eltér a másik állatkertekben látható fajétól, az oroszlánfókától, például jóval több időt tölt a vízben és a szárazföldön kevésbé ügyesen mozog. Bár jelenleg nem számít veszélyeztetett fajnak, a globális felmelegedés okozta éghajlatváltozás, a tengerek szennyezése és a túlhalászat a borjúfókák állományára is kedvezőtlenül hat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.