Bulvár

Februárban kezdődik Bándy Kata gyilkosának büntetőpere

Februárban kezdődik Bándy Kata gyilkosának büntetőpere

2013. január 22., kedd
Februárban kezdődik Bándy Kata gyilkosának büntetőpere

A Pécsi Törvényszék február 18-án kezdi tárgyalni a Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával vádolt P. László büntetőügyét - közölte a bíróság szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

Hajdu István

elmondta: a törvényszék az első három tárgyalási napra mintegy félszáz embert, a vádlotton kívül tanúkat, szakértőket idézett. Hozzátette, hogy a várható nagy érdeklődésre tekintettel a tárgyalóteremben a hallgatóságnak 50, a sajtónak 30 helyet tartanak fenn, utóbbiak részvételét előzetes regisztrációhoz kötik. A rendőrség tavaly decemberben zárta le a

Bándy Kata

megölése miatt indult nyomozást, az ügyészség pedig január elején emelt vádat

P. László

ellen aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt. Amennyiben a bíróság a férfit bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja. Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus tavaly július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyomozást rendeltek el. A gyanúsítottat július 14-én azonosították P. László személyében. A férfit egy napi üldözés után fogták el. A feltételezett elkövető a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, a bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

Dakos József

, a Baranya rendőrfőkapitánya az ügyről július 21-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a férfi egyedül követte el tettét. A dandártábornok hozzáfűzte, a gyanúsított azt állította, szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján és a drogra alkoholt ivott. Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László teljes mértékben beszámítható, nem volt korlátozva abban, hogy felismerje cselekménye veszélyességét, annak következményeit. A szakértők szerint a férfi beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.