Bulvár

Dube lett a vadaspark újszülött törpevízilovának neve

Dube lett a vadaspark újszülött törpevízilovának neve

2013. január 6., vasárnap
Dube lett a vadaspark újszülött törpevízilovának neve

A Szegedi Vadaspark, hagyományaihoz híven névadó pályázatot hirdetett a novemberben született törpevíziló borjú számára. A győztes név a Dube lett.

"Most is rengeteg ajánlat érkezett, azonban az nem szokványos, hogy végül egyik sem nyerte el a tetszésünket. Bármennyire is jól hangzik például a Degesz és a Bud Spencer, valahogy nem éreztük a legjobb választásnak az ilyesfajta neveket. Így végül mi találtunk nevet számára, ami nem más, mint a Dube lett" - közölte

Veprik Róbert

, a vadaspark igazgatója. Mint elmondta, általában az olyan neveket részesítenek előnyben ilyen jellegű pályázataikon, amelyek nemcsak jól hangzanak, hanem valamilyen szempontból kapcsolódnak is az adott állatfajhoz. Földrajzi, sőt, akár történelmi nevek is lehetnek ezek, a lényeg az ötletességükben rejtőzik. Az általuk végül választott név egy folyóé, amely a törpevíziló nyugat-afrikai élőhelyén található, és rövidsége mellett jól is hangzik, különösen az anya és az apa neve, Tigi és Chipo mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.