Bulvár

Kerékpárral járt betörni

Kerékpárral járt betörni

2012. december 18., kedd
Kerékpárral járt betörni

Elfogta és őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse azt a férfit, aki az elmúlt időszakban több betörést követett el Ásotthalmon és Mórahalmon - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A 27 éves alkalmi munkás férfi üzemanyaglopásból egészítette ki a jövedelmét. Benzin és gázolaj reményében több mórahalmi és ásotthalmi tanyára illetve házba ment be. Legtöbbször a sértettek figyelmetlenségét, vagy „nemtörődömségét” használta ki, ugyanis általában nyitott kapukon jutott be az áldozatai ingatlanaira. Mórahalmon például addig kerékpározott, amíg olyan ingatlant nem talált, ahol a kaput és a garázsajtót sem zárták be. A Mórahalmi Rendőrőrs nyomozói 2012. december 17-én tartottak házkutatást a férfi által lakott ásotthalmi tanyában, ahol több bűncselekményből származó tárgyat, láncfűrészt és benzines kannákat is lefoglaltak. A fiatalember ezután beismerő vallomást tett, jelenleg nyolc betörést, illetve lopást ismert el. A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendőrség kéri az állampolgárokat, hogy saját értékeik védelmében a lakások, garázsok, autók ajtaját zárják be, értékeiket ne hagyják jó látható, könnyen megközelíthető helyen őrizetlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.