Bulvár

Hatvan balesethez riasztották a katasztrófavédőket

Hatvan balesethez riasztották a katasztrófavédőket

2012. december 24., hétfő
Hatvan balesethez riasztották a katasztrófavédőket

Több mint hatvan balesethez riasztották az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) beavatkozó egységeit vasárnap. Hajdu Márton helyettes szóvivő hétfő reggel azt mondta az MTI-nek, hogy az alsóbbrendű utak továbbra is jegesek lehetnek.

Az ország útjai hétfő reggel helyenként sónedvesek, az alsóbbrendű utak pedig jégbordásak, havasak lehetnek, és a csapadék visszafagyhat az utakra - mondta a helyettes szóvivő. Fokozott figyelemre intette a közlekedőket, jelezve: aki teheti, ne induljon útnak ott, ahol ónos eső esett, mivel rendkívül veszélyes útszakaszok is előfordulhatnak.

Hajdu Márton

azt is elmondta, hogy a havazás, az ónos eső miatt országosan több mint hatvan balesetnél volt szükség a katasztrófavédelem beavatkozó egységeinek - 870 embernek - a munkájára. A balesetekben 27-en sérültek meg, halálos áldozat nem volt. Az OKF és az együttműködő szervezetek - rendőrség, mentőszolgálat, karitatív és civil szervezetek - 38 embert mentettek meg a téli időjárás valamilyen káros következményétől, elsősorban kihűléstől és szén-monoxid-mérgezéstől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében három megyére, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyére adott ki narancssárga riasztást ónos eső miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.