Szeged

MKKP Szeged : Úgy tervezzük, hogy minden párttal, aki képviselőt juttat a közgyűlésbe együtt fogunk működni

MKKP Szeged : Úgy tervezzük, hogy minden párttal, aki képviselőt juttat a közgyűlésbe együtt fogunk működni

Kétfarkú Kutya Párt 113 százalékos győzelemre számít Szegeden

Kibédi Péter
2024. április 30., kedd
MKKP Szeged : Úgy tervezzük, hogy minden párttal, aki képviselőt juttat a közgyűlésbe együtt fogunk működni

A június 9-i választások előtt lehetőséget kínálunk a Szegeden listát állító pártoknak, pártszövetségeknek, hogy bemutassák programjukat, elképzeléseiket. Elsőként a szegedi választáson először listát állító, mind a tizenkilenc egyéni körzetben jelöltet indító Magyar Kétfarkú Kutya Pártot  kerestük meg. A kérdésekre Tóth-Benedek Csanád, a párt szegedi listavezetője, valamint a 13-as körzet jelöltje válaszolt.

 

- A valasztas.hu oldalon elérhető adatok alapján nem állít polgármesterjelöltet a MKKP Szegeden. Van olyan jelölt, akit támogatnak, vagy a szegedi választók figyelmébe ajánlanak?
- A megfigyelés helyes, a 2024-es önkormányzati választáson az MKKP nem állít polgármesterjelöltet, bár többen (pl. Német Ferenc) ezt többször javasolták. Mi azonban nem álltunk kötélnek. Sőt! Más kötözőanyagnak sem. 

A jelöltek közül mi mindenkit a választók figyelmébe ajánlunk. 

Javasoljuk, hogy ne csak a küllemét és fizimiskáját vizsgálják meg mindnek, de fektessenek kiemelt figyelmet a jelöltek eddigi munkásságára, az egyén jellemére és esetleges folyamatban lévő, lezárt vagy a közeljövőben várható büntetőperére is.

- Van olyan párt, vagy pártszövetség, akikkel akár a választás előtt, vagy a választás után együttműködnek, vagy együttműködést terveznek?
 

- A választás után úgy tervezzük, hogy minden párttal, aki képviselőt juttat a közgyűlésbe együtt fogunk működni. 

Törekedni fogunk rá, hogy kialakuljon egy egészséges párbeszéd, ne csak egy momentum erejéig, de hosszantartóan. Biztosan lesz majd elempélda (sic!), de mi úgy gondoljuk, hogy az a jobbik választás, ha mindenki, aki része a közgyűlésnek, a nép pártján áll. Ha meg tudjuk ezt valósítani, akkor biztos vagyok benne, hogy eljöhet egy második reformkor, és felvirágozhat a mi hazánk. Úgy gondolom, ez lenne az igazi összefogás Szegedért itt, a Tisza pártján!

Tóth-Benedek Csanád, az MKKP szegedi listavezetője, valamint a 13-as körzet jelöltje elsőprő sikerre számít Szegeden (Fotó: Facebook)

 

- Milyen eredményre számítanak egyéni, illetve a listás szavazáson?
- A Kutyostat szerint jelenleg 113%-os győzelmet fogunk aratni. Természetesen a Magyar Péter „jelenség” a mi eredményünket is súlyosan befolyásolhatja, így a hibahatárt a mérésben megemeltük 8%-ra, tehát várhatóan a voksok 105%-át fogjuk  egszerezni, azonban fontos kiemelni, hogy a választóink 100%-a ránk szavaz. A kiábrándult Fidesz szavazók – legalábbis az aláírásgyűjtés időszaka alapján úgy tűnik – átpártoltak Rogán Antal mellől Orbán Viktor mellé, így továbbra sem gondoljuk, hogy bármilyen választáson minket támogatnának, de ez még változhat. 

Mivel a mandátumok 100%-nak megszerzésével a frakciónk túlságosan nagy lenne, félünk, hogy a jövőben ez frakciószakadáshoz vezetne, ezért biztosan átengedünk pár helyet a közgyűlésben az ún. hagyományos pártoknak is.

 Örömmel vettük tudomásul, hogy a jelenlegi választási szabályok mellett nincs elvesztett szavazat sem, hiszen, ha egy képviselőjelöltünk túlzott előzékenységből túl sok szavazatot engedne át a körzetében vetélytársainak, akkor a rá leadott szavazatoknak hála a kompenzációs listán is megszerzi a helyét a közgyűlésben. Ez teljes nyugalommal tölt el minket, tudjuk, hogy minden jelöltünk szavazata hasznosul!

- Milyen és mennyi forrásuk van a kampányra?
- A kampányra elsődlegesen anyagi, szellemi és erkölcsi tőkénk van. Sajnos a legutóbbi olvasóklubon szóba került József Attila, ami megzavarta az egyik passzivistánkat, aki nekibuzdult és döntötte a tőkét, hiába volt ott egy szemfüles társa, aki tartotta a Marxát, sajnos a tőkéből tetemes mennyiségű dollár elgurult. Ezeknek a dollároknak még keressük a mostani helyét, de egyelőre nem akadtunk a nyomára. Forrásunk egyébként még nincs, de már várjuk Szent László második eljövetelét, hogy esetleg ő fakasszon nekünk vizet valahol. Ja, igen. 

A múlt héten a Széchenyi téri SPAR előtt találtam 50 forintot, azt majd valamilyen fénymásolószalonban szeretném elkölteni a kampányra.

Az MKKP először állít listát Szegeden, már gyűjtik az aláírásokat (Fotó: Facebook)

 

- Az MKKP hivatalos oldalán olvasható ígéretek a párt hivatalos programjának tekinthetőek? Ezzel kapcsolatban: a szegedi MKKP mennyiben tartható viccpártnak és mennyiben komoly, valós politikai célokat megfogalmazó pártnak?
- Helyesen talán úgy fogalmaznék, hogy az MKKP oldalán találhatók ígéretek, melyek a hivatalos program részének is tekinthetők. Tehát, ahogy pl. itt is olvasható: https://ketfarkukutya.mkkp.party/politizalas, mi úgy definiáljuk magunkat, ahogy az országos szervezet is, azaz valami mellett és nem valami ellen politizálunk. Személyesen én és velem együtt a szegedi MKKP aktív passzivista rétege sem a jelenlegi városvezetés vagy a jelenlegi városi ellenzék ELLEN szeretne tenni, hanem minden cselekvő képviselő, városházi alkalmazott, civil szervezet, szegedi lakos MELLETT szeretne minél többet tenni azért, hogy Szeged egy a XXI. században is virágzó, élhető, szerethető és élvezhető város legyen. Ügyek mentén együttműködni és előremozdítani a helyi és országos ügyeinket egy olyan gondolat, amit minden egészséges, demokratikus pártnak elemi erővel támogatni kell. Az, hogy mi ezt jókedvűen és vidáman képzeljük el, inkább valamilyen plusznak fogható fel, semmint hiányosságnak. A mi berkeinkben viccpártnak inkább azokat a pártokat szoktuk nevezni, akik országos szinten 30-35 év alatt nem tudtak létrehozni egy működő egészségügyet vagy oktatást. Ilyen megítélés mellett magunkat inkább a vicces párt kategóriájába soroljuk, mert velünk a közélet nem nevetségessé válik, hanem humorossá. A helyi és országos céljaink között egyaránt szerepel a közélet emberekhez közelebb helyezése, oda, ahova való. Úgy gondoljuk, hogy az ország – és Szeged is – sokkal vidámabb hely lenne, ha a közügy nem a közösség „arisztokráciájának” a játszótere lenne, hanem mindenkié. 

Bízunk benne, hogy a képviselő szóhoz ma társuló jelentést közelebb tudjuk vinni a szó eredeti, valós jelentéséhez. 

Bízunk benne továbbá, hogy már a mandátum megszerzése utáni közvetlen időszakban el tudjuk kezdeni szélesíteni a hidat a város „vezetése” és a lakosság között. Reméljük, hogy eljutunk oda, hogy a város lakóinak szóhasználatából kikopnak az olyan kifejezések a képviselők kapcsán mint pl. a „majd odafönt eldöntik”. Azt hiszem, hogy ez egy olyan gondolat, amit érdemes valós politikai célként megfogalmazni. Önök hogy gondolják? Érdemes?

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.