Bulvár

Nyílt napot tartottak a vásárhelyi tűzoltók + FOTÓK

Nyílt napot tartottak a vásárhelyi tűzoltók + FOTÓK

2012. november 30., péntek
Nyílt napot tartottak a vásárhelyi tűzoltók + FOTÓK

Nyílt napot rendezett a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, amelyre három vásárhelyi és egy mártélyi iskola diákjai látogattak el, akik bepillanthattak a tűzoltók mindennapjaiba, és megismerhették a december elsején szolgálatba álló, hét köbméteres vízszállító járművet is.

A gyerekek izgalommal és várakozással telve érkeztek tanáraik kíséretében a parancsnokságra, ahol közelről megnézhették, sőt, kézbe is foghatták azokat az eszközöket, amelyeket a tűzoltók munka közben használnak. Most lehetőség volt arra, hogy megismerjék, mi minden rejtőzik a csodálattal figyelt, piros tűzoltóautók ezüstös redőnyei mögött, felpróbálhatták a légzőkészüléket, és a bátrabbak kezükbe foghatták a sugárcsövet, és megérezték, milyen erőt kell kifejteni az oltósugár irányításához. Nagy figyelem kísérte, amikor a tűzoltók megmutatták, hogyan is működik a hatalmas erő kifejtésére alkalmas feszítővágó, és azt is megfigyelték a gyerekek, hogyan kell a tömlőt gurítani. A legnagyobb elismerés a tűzoltók által bemutatott próbariasztást övezte. A tűzoltók pihenőhelyükről a riasztást meghallva pillanatok alatt a szertárban teremtek, védőruháikba bújtak, és elfoglalták helyeiket a gépjárműveken. Volt bátor jelentkező is, aki a sérült szerepét vállalta, őt – persze, csak a képzeletben – égő házban éjjellátó segítségével keresték meg a tűzoltók, és légzőkészüléket használva menekítették ki a veszélyes területről.

A látogatás során alkalom nyílt arra is, hogy sorra vegyék a tűz megelőzésével kapcsolatos szabályokat, és a gyerekek megtudhatták, miért is fontos a feladatukat nagy külterületen ellátók számára a hétezer literes, új vízszállító jármű, amely az oltóanyagot eljuttatja azokra a helyekre is, ahol másként nem megoldható a víz utánpótlása. A látogatásra a Mártélyi Általános iskola tanulói mellett Hódmezővásárhelyről a Szent István, a Liszt Ferenc Ének-zenei, és a speciális oktatást nyújtó Kozmutza Flóra Általános Iskola diákjai vettek részt.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.