Bulvár

Kenderültetvényt találtak egy röszkei családi házban

Kenderültetvényt találtak egy röszkei családi házban

2012. október 11., csütörtök
Kenderültetvényt találtak egy röszkei családi házban

Több mint száz tő, egyenként mintegy két méter magas kendernövényt foglaltak le a rendőrök a napokban egy röszkei családi háznál; a tulajdonos ellen büntetőeljárás indult - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Jászai Linda

elmondta: a Röszkei Rendőrőrs járőrei bukkantak rá a 113 töves kenderültetvényre, amely a családi ház udvarának fóliaházában nevelkedett a paradicsom között. A rendőrök előállították a családfőt, aki kihallgatása során elmondta, hogy anyagi gondjai miatt döntött úgy, hogy kábítószer tartalmú növényt termeszt. Az apa élettársa és fia a termesztésben nem vettek részt, de "időnként szívtak a növényből". Az 51 éves férfi azt is elmondta, hogy még nem volt ideje másnak értékesíteni a növényt, mivel az egyenruhások korán lefülelték. A férfit őrizetbe vették, ellene kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A család másik két tagja ellen a kábítószer tartalmú növény fogyasztása miatt indult eljárás - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.