Bulvár

Vádemelési javaslat a Csillag téri garázdák ellen

Vádemelési javaslat a Csillag téri garázdák ellen

2012. szeptember 24., hétfő
Vádemelési javaslat a Csillag téri garázdák ellen

Négy 18 és 22 év közötti fiatalember ellen javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyészségnek csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt. A fiatalok nyáron a Csillag téren virágokat tépkedtek, kukát borogattak és egy táblát vettek le a helyéről.

Egy állampolgár jelentette be július 10-én éjszaka, hogy négy fiatal a virágokat tördeli a Csillag téri körforgalomban. A helyszínre irányított rendőröknek azt is elmondták az állampolgárok, hogy a láthatóan ittas fiatalok egy kukát is felborítottak, majd egy Gyermekorvosi Rendelő feliratú táblával a kezükben a Szilléri sugárút felé indultak. A járőrök néhány perccel később meg is látták a csoportot, miközben kezükben a táblával a „levegőben kerestek hullámokat”. Amikor észrevették a rendőröket, egy 19 éves fiatalember futásnak eredt, őt a Retek utcán egy lépcsőház bejáratánál guggolva találták meg az egyenruhások. A négy fiatal először mindent tagadott, de gyorsan kiderült, hogy a táblát a Lugas utcai tömbházról szedték le. A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A nyomozást a rendőrség időközben befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szegedi Városi Ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.