Bulvár

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal

2012. szeptember 14., péntek
Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal

Tíz rendőrkapitány vezetői megbízását vonták vissza szombati hatállyal - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI megkeresésére.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy pénteken a dunaújvárosi és a szombathelyi rendőrkapitány vezetői megbízásának visszavonása vált nyilvánossá. Szeptember 15-i hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza - olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban. Közölték, az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat. A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát". Az országos rendőrfőkapitány, illetőleg a budapesti és a megyei rendőrfőkapitányok már a szervezeti értékelés folyamatában visszavonták a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. és XII. kerületi, a szentendrei és a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását - írták. Kifejtették, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.