Bulvár

Hetvenhat határsértő egy nap alatt Csongrád megyében

Hetvenhat határsértő egy nap alatt Csongrád megyében

2012. szeptember 6., csütörtök
Hetvenhat határsértő egy nap alatt Csongrád megyében

Hetvenhat határsértőt és egy embercsempészt fogtak el 24 óra alatt Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta, szerda hajnal és dél között több csoportban, lakossági bejelentés alapján összesen 32 illegális migránst tartóztattak föl. Sötétedés után a rendőrök négy embert - pakisztáni, afgán, szomáliai és burmai állampolgárokat – fedeztek föl Mórahalom külterületén, akik valamennyien illegálisan lépték át a zöldhatárt. Nem sokkal később ugyanott további négy határsértőt fogtak el a járőrök – tudatta a százados. A román hőkamera jelzése alapján 17 pakisztáni és afgán állampolgárt állítottak elő az egyenruhások Szőreg külterületén az éjszakai órákban, akik gyalogosan, egy szerbiai embercsempész segítségével haladtak Magyarország belseje felé. A csoportban nő és egy négyéves gyermek is volt – közölte a szóvivő. A hajnali órákban a röszkei stabil hőkamera jelzett egy nagyobb – nyolcfős - csoportot, akikről kiderült, hogy afgán állampolgárok. Reggel pedig egy szolgálatba tartó rendőr tartóztatott fel három koszovói állampolgárt a régi 5-ös út közelében. További nyolc határsértőre bukkantak csütörtök reggel a rendőrök Mórahalom külterületén, az ő személyazonosságukat ellenőrzik a hatóságok – mondta Szenti Szabolcs. A rendőrök valamennyi illegális migránst előállították, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Közülük többen fiatalkorúnak vallják magukat, így az életkorukat orvos tisztázza majd. Az elfogott embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.