Bulvár

Fokozott ellenőrzés Szegeden hétfőtől

Fokozott ellenőrzés Szegeden hétfőtől

2012. szeptember 9., vasárnap
Fokozott ellenőrzés Szegeden hétfőtől

Számos lakossági kérés érkezett az elmúlt időszakban a Szegedi Rendőrkapitányságra azzal kapcsolatban, hogy a város több részén szükség lenne fokozott rendőri jelenlétre, mivel a közlekedők sok esetben a KRESZ szabályait be nem tartva közlekednek - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az ez irányú igényeknek eleget téve a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Szeged város legforgalmasabb útjain hétfőtől, melynek célja a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a közlekedők szubjektív biztonságérzetének pozitív irányú elmozdítása. Szegeden egyre nagyobb hangsúlyt kap a kerékpáros közlekedés, ami önmagában örvendetes, hiszen ezáltal óvjuk a környezetünket is. Azonban az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárosok közül még mindig sokan nem tartják be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, vagy nincsenek tisztában azokkal. Ehhez hozzájárulhat, hogy a kerékpározás nincs semmilyen előzetes engedélyhez, vizsgához kötve. A baleseti statisztikai adatokat elemezve megállapítható, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén az idei év első nyolc hónapjában 232 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amiből 43-at kerékpáros okozott. Legfőbb baleseti okok az elsőbbségadás elmulasztása, valamint a figyelmetlen, gondatlan vezetés. A fokozott ellenőrzés során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az egy nyomon haladó járművek ellenőrzésére, az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a közúti járművek műszaki állapotára, a passzív biztonsági eszközök használatára, a közterületi bűncselekmények megakadályozására - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.