Bulvár

Vidrakölyköt fogadott be a vadaspark

Vidrakölyköt fogadott be a vadaspark

2012. augusztus 31., péntek
Vidrakölyköt fogadott be a vadaspark

Ahogy a sajtóból talán már többen is értesülhettek róla, idén is bekerült egy kölyökvidra a Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjába.

Szaffit Szentes közelében találták turisták, nem tudni, hogy elárvult-e, vagy csak elkódorgott. Mindenesetre a Körös-Maros Nemzeti Park szakemberei eljuttatták a gyámoltalan vidrakölyköt a Vadasparkba, hogy biztonságos helyen tudják a fokozottan védett állatot. Ugyanis a vadasparki mentőközpont gondozói nagy tapasztalatokra tettek szert az elmúlt évek során a vidra fiatalok nevelésében és visszavadításában. Szaffi, a nőstény kisvidra szépen cseperedik új nevelőszülői gondozásában, sőt, most már elkezdett ismerkedni mentőközpont épületének udvarával is. A virgonc kisvidrát tavasszal kívánjuk visszaadni a természetnek, addig a mentőközpont lakója lesz. Magyarország vidranagyhatalomnak számít Európában, miután a fajt kontinensünk számos országában kiirtották, vagy minimálisra csökkentették a számukat. Nemcsak értékes prémjéért vadásszák, hanem mert – főleg a halastavak környékén – kártevőnek tartják. Valóban nagyon hatékony halász, és igaz a vád, időnként több halat is elejt, mint amit meg tud enni. Ahogy mi, emberek, csak még hatékonyabbak vagyunk nála… Nyugat-Európa több országában jelenleg a visszatelepítésén fáradoznak, míg hazánkban szerencsére sokkal kedvezőbb a helyzet. A vidra viszonylag szép számmal él a tavainkban és folyóinkban, és reméljük – a védelemnek köszönhetően – ez a helyzet a jövőben sem fog változni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.