Bulvár

Összefognak a kábeltolvajok ellen az érintett cégek

Összefognak a kábeltolvajok ellen az érintett cégek

2012. augusztus 10., péntek
Összefognak a kábeltolvajok ellen az érintett cégek

Mivel a színesfémgyűjtők károsultjai közül a BKV mellett dobogós helyen áll a MÁV és a Magyar Telekom is, a szolgáltatók összefognak - tudta meg a Magyar Nemzet a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK).

A lap pénteki száma szerint a veszélyeztetett helyszíneken a rendőrséggel közösen tartott vagyonvédelmi akciókon túl a cégek biztonsági szervezetei rendszeresen egyeztetéseket tartanak. A BKK közlése szerint a rézkábeleket különleges festékanyaggal vonják be, és mind több technikai akadályt gördítenek a kábeltolvajok elé. A vasúton és a távközlési cégnél országszerte alkalmazott vezetékekkel ellentétben a BKV tápkábelei szigeteletlenek, és általában vastagabbak. Ezért könnyebb az értékesítésük, hiszen nem kell leégetni róluk a szigetelést, s egyméternyi BKV-vezeték is több mint két kilogrammot nyom. A legfrissebb fővárosi intézkedések között szerepel, hogy éjjelente sűrítik a "kémjáratokat", és mind több szakaszon risztórendszer üzemel. A vezetékek feszültségmentesítését elektrotechnikai, a tartóoszlopokat pedig mechanikai módszerekkel védik. A bűncselekmények megfékezését a szakma is szorgalmazza - emlékeztet a Magyar Nemzet -,

Szlávik Mónika

, a Magyar Fémkereskedők Szakmai Egyesületének elnöke korábban azt mondta: nem elég a fémtörvény őszre tervezett módosítása; a közszolgáltatóknak egyedi azonosítóval kellene ellátniuk a köztárgyakat. A lap beszámol arról is, hogy a BRFK nem erősítette meg a Blikk azon információját, hogy országokon átívelő bűnszervezet állhat a háttérben. A magyar nyomozók a kábelügyben az eddigi akciók folytatását ígérték - ismerteti a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.