Bulvár

Félszáz szegedi betörés feltételezett elkövetőit fogták el

Félszáz szegedi betörés feltételezett elkövetőit fogták el

2012. augusztus 22., szerda
Félszáz szegedi betörés feltételezett elkövetőit fogták el

Összesen csaknem ötven betöréses lopást követett el Szegeden és a város környékén egy férfi, akit a napokban fogtak el a rendőrök - közölte Zélity László szegedi rendőrkapitány szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.

Az ezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón elmondta: a második negyedévben rendkívüli módon nőtt a betöréses lopások száma Szeged egyes városrészeiben. A kapitányság komplex akciótervet dolgozott ki az esetek felderítése érdekében, és a múlt hét végén sikerült a két feltételezett elkövetőt elfogni; kiderült róluk, hogy egymástól teljesen függetlenül tevékenykedtek – tette hozzá.

Zélity László

közlése szerint az egyik, hasonló bűncselekmények miatt korábban már elítélt gyanúsított ellen két országos elfogatóparancs volt érvényben, ezért a férfi alkalmi munkákból és bűncselekményekből tartotta fenn magát. A jelenlegi adatok szerint 28 eset írható a férfi rovásárára; főként bölcsődékbe, lakatlan ingatlanokba, zártkertekbe, hétvégi házakba tört be, onnan jelentéktelen tárgyakat, vezetékeket, csaptelepeket vitt el, összesen 2,8 millió forint értékben. A bűncselekmények elkövetéséhez szerteágazó módszereket használt, ablakot, ajtót feszített fel, tetőt bontott, szúnyoghálót vágott ki - mondta a rendőrkapitány. Hozzátette: a másik, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már négy alkalommal büntetett, 33 esztendős férfi hengerzártöréssel, ajtóbefeszítéssel jutott be elsősorban lakásokba, családi házakba és boltokba. A csaknem húsz eset során 17 millió forint értékben zsákmányolt ékszereket, műszaki cikkeket, készpénzt, de magával vitt jégkrémet, tisztítószereket, mosóport és csaknem két tucat sorsjegyet is. Az eltulajdonított értékeknek csak a töredéke került elő. A két férfit a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.