Bulvár

Vihar: Másodfokú riasztás Csongrád megyében

Vihar: Másodfokú riasztás Csongrád megyében

2012. július 29., vasárnap
Vihar: Másodfokú riasztás Csongrád megyében

Az országban többfelé rövid időn belül számítani lehet heves zivatarokra, így a délnyugati területeken már másodfokú riasztás, több más térségben pedig elsőfokú riasztás van érvényben. A Balatonnál és a Velencei-tónál is kiadták a viharjelzést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki Baranya megye teljes területére, Somogy és Tolna, Vas, Zala és Győr-Moson Sopron megye több térségére, valamint Bács-Kiskun megyében a bajai kistérségre. Ezeken a területeken 1-3 órán belül nagy valószínűséggel várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket felhőszakadás, jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetnek. A Balaton nyugati és középső medencéjénél másodfokú, a keleti medencéjénél, valamint a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben. Másodfokú viharjelzés esetén magas és hosszú hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen. Az elsőfokú viharjelzés pedig azt jelenti, hogy magas, illetve tornyosuló hullámokra kell felkészülni, emiatt a csónakok a parttól csak kétszáz, vitorlások ötszáz méteren belül közlekedhetnek. Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Nógrád megye teljes területén, valamint Somogy, Bács-Kiskun, Tolna, Fejér, Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több térségében elsőfokú viharjelzés van érvényben. Pest megyében a szobi, a váci és a szentendrei térségben van érvényben szintén elsőfokú viharjelzés. A gödöllői kistérségben, ahová Mogyoród - a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszíne - is tartozik, jelenleg nincs érvényben riasztás. Ugyanakkor az éjfélig szóló veszélyjelzés-figyelmeztetés szerint a nap folyamán az ország összes megyéjében számítani lehet heves zivatarokra, illetve felhőszakadásra. Néhol jégeső, illetve az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökések is várhatók. Tolna, Vas és Veszprém megye kivételével helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék is hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.