Bulvár

Utazás: Párizsban, a Notre Dame-ban volt a legtöbb turista

Utazás: Párizsban, a Notre Dame-ban volt a legtöbb turista

2012. július 20., péntek
Utazás: Párizsban, a Notre Dame-ban volt a legtöbb turista

A Notre Dame székesegyház, a Sacré-Coeur bazilika és a Louvre voltak az elmúlt év leglátogatottabb nevezetességei Párizsban a francia főváros turizmusáért felelős hatóságok hétfői közlése szerint. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

Párizs 64 legjelentősebb látványosságának adatait összesítve a hatóságok kimutatták, hogy a 13 legkedveltebb helyet egy-egymilliónál is többen keresték fel. Az élen a Notre-Dame áll 13,6 millió látogatóval. A második helyre került a Sacré-Coeur a Montmartre-on 10,5 millió látogatóval. A Louvre-ra 8,9 millióan voltak kíváncsiak. Az Eiffel-torony 7,1 millió érdeklődőt vonzott, a Pompidou Központ 3,6 milliót, az Orsay Múzeum 3,1 milliót. Összesen 72,6 millióan keresték fel a francia főváros főbb nevezetességeit, ez 2,5 százalékos növekedés az előző évihez képest. A látogatók többsége az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Brazíliából, Oroszországból és Kínából érkezett. Forrás:

hvg.hu

Párizs az elegancia és a fények városa

Program:

Töltsön el egy hosszú hétvégét a fények városában, ahol egyaránt lehetőség van a főbb kulturális látnivalók megtekintésére, hajókázásra a Szajnán és átélni Párizs egyedülálló hangulatát.

1. nap:

A reggeli órákban utazás Párizsba, transzfer a szállodába. Késő délután és este séta az idegenvezetővel a Montmarte környékén (Sacre Coeur Bazilika, festők tere, Pigalle). Fakultatív vacsora a környék tipikus kis éttermében.

2. nap:

fakultatív programok helyi, többnyire magyar nyelvű idegenvezetővel, vagy egyéni szabadidő. Délelőtt autóbuszos városnézés helyi idegenvezetővel (többek közt Chaps elysées, Invalidusok, Concorde tér, Vendome tér érintésével) Délután látogatás Versailles-ba: XIV. Lajos világhírű kastély együttesének megismerése helyi idegenvezető és előreváltott csoportjegy segítségével, majd séta a parkban.

3. nap:

tematikus szabadidő és/vagy múzeumlátogatás mindenkinek saját érdeklődési területe szerint: múzeumbérlet birtokában idegenvezetővel: Pantheon; Louvre; Diadalív; Orsay (impresszionisták) kötetlenül: Eurodisney; St. Denis Bazilika; Grevin panoptikum; Opera; Fragonard parfümmúzeum. Fakultatív vacsora.

4. nap:

Egésznapos gyalogos és metrós városnézés idegenvezetővel: Cité (Notre Dame; St. Chapelle); Latin negyed utcácskái, templomai; Hotel de Ville; Montparnasse-torony / Eiffel-torony ; fakultatív hajós városnézés a Szajnán (magyar fordítás mellett)

5.nap:

reggeli után szabadidő, délután transzfer a reptérre, utazás haza

Ár:

95.900 ft/fő

Időtartam:

5 nap/ 4 éjszaka

Utazás:

repülővel

Ellátás:

reggeli

Indulási időpontok:

2012.08.30 2012.09.13 2012.09.27 2012.10.11 2012.10.20 2012.10.31

Érdeklődni: C&T Hungary Utazási Iroda

6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 Utazásszervező: UniTravel Eng. szám: U-000663

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.