Bulvár

Több száz ember virrasztott Bándy Kata emlékéért

Több száz ember virrasztott Bándy Kata emlékéért

2012. július 22., vasárnap
Több száz ember virrasztott Bándy Kata emlékéért

Összesen mintegy három-négyszázan vettek részt a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata emlékére szervezett szombat esti virrasztáson, a budapesti Szent István-bazilika előtt - közölte az egyik szervező vasárnap az MTI-vel.

Jónás Marianna

elmondta, hogy az este héttől éjfélig tartó csendes megemlékezés résztvevői virágokat hoztak és gyertyát gyújtottak, így emlékezve a pszichológusnőre. A szervezők, akik Megemlékezés és virrasztás

Bándy Kata

emlékére címen hoztak létre egy csoportot a Facebook közösségi portálon, azért szervezték a megemlékezést, hogy kifejezzék szolidaritásukat azokkal, akik közel álltak az áldozathoz, és elítéljék a rasszista megnyilvánulásokat, amelyek az egész roma közösséget azonosítják az elkövetővel. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított

P. Lászlót

szerdán előzetes letartóztatásba helyezték. A belügyminiszter által a közszolgálat halottjának nyilvánított Bándy Katát július 23-án temetik el Szekszárdon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.