Bulvár

Belső vizsgálat a rendőrségen a West Balkán-ügyben

Belső vizsgálat a rendőrségen a West Balkán-ügyben

2012. július 3., kedd
Belső vizsgálat a rendőrségen a West Balkán-ügyben

Belső vizsgálatot rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy mulasztottak-e azok a rendőrök, akik a West Balkánban bekövetkezett tavaly januári, három halálos áldozatot követelő tragédia idején teljesítettek telefonügyeletes szolgálatot - írta a Magyar Nemzet kedden.

A lap emlékeztet, hogy

Morvai Krisztina

, jobbikos EP-képviselő vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél, miután a West Balkán-ügy ítéletének indoklásában elhangzott: a rendőrséget több, a végzetes eseményen részt vett fiatal hívta telefonon a tragédia idején, ám az ügyeletesek nem siettek a segítségükre, csak flegma válaszokat adtak.

Garamvölgyi László

, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a Magyar Nemzettel közölte: nem várják meg a Legfőbb Ügyészség intézkedését az ügyben, hanem belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni, mulasztottak-e a rendőrök a tragédia éjszakáján. A lapnak a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Széplaki Nagy Gábor elmondta: Morvai Krisztina feljelentéséről csak a politikus közleményéből értesültek, annak hivatalos kézhezvétele után kijelölik a vizsgálatot lefolytató ügyészi szervet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.