Bulvár

Számtalan felhasználót felháborított a facebookos email cím

Számtalan felhasználót felháborított a facebookos email cím

2012. június 26., kedd
Számtalan felhasználót felháborított a facebookos email cím

Felháborította a több százmillió felhasználó egy részét, hogy a Facebook közösségi portál előzetes értesítés nélkül az adatlapban szereplő alapértelmezett email címet @facebook.com végződésre cserélte.

Korábban a felhasználók a yahoo.com vagy gmail.com címet is megjeleníthették, azaz az ismerősök a Facebookon kívül is kapcsolatba léphettek egymással, ha akartak. A változással a @facebook.com-ra küldött üzenet a Facebook profil postafiókjába érkezik, és tovább növeli a Facebook-közösség függőségét. "Megköszönhetjük a Facebooknak, hogy értesítés nélkül megcsinálta ezt a változtatást" – kommentálta ironikusan a címcserét

Graham Cluley

, a Sophos cég számítástechnikai biztonsági tanácsadója. Az adatlapban immár a @facebook.com email szerepel alapértelmezettként, következésképpen a felhasználók inkább a Facebook levelező rendszerét használják a többi szolgáltatás kárára. "A Facebook ugyan áprilisban bejelentette, hogy változásokat tervez a levelezési szolgáltatásban, azt azonban nem közölte egyértelműen, hogy a @facebook.com lesz az elsődleges email cím" – mondta Cluley. "Új paramétereket vezetünk be, amelyek révén a felhasználók eldönthetik, melyik címet akarják feltüntetni" – védekezett keddi közleményében a közösségi portál, amely szerint a módosítások megfelelnek a korábbi bejelentéseknek. Az emlékeket, vagyis a felhasználóval történt facebookos eseményeket idősorrendben megjelenítő Timeline (idővonal) szolgáltatás bevezetése óta az emberek ellenőrizhetik, hogy meg akarják-e mutatni az egyes eseményeket, most ezt az információkra is kiterjesztjük, kezdve az email-címekkel – írták közleményükben. A felhasználói adatlapban kiiktatható változással egy időben a Facebook elhalasztotta a Find Friends Nearby szolgáltatás bevezetését, amellyel a földrajzilag közel található felhasználók között lehet majd böngészni. A Facebookot korábban is bírálták már, többek között a biztonsági beállítások módosítása után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.