Bulvár

Jól beilleszkedett Szegeden Atlant, a zsiráf + VIDEÓ

Jól beilleszkedett Szegeden Atlant, a zsiráf + VIDEÓ

2012. június 6., szerda
Jól beilleszkedett Szegeden Atlant, a zsiráf + VIDEÓ

A Szegedi Vadasparkba május 24-én érkezett zsiráf, Atlant szoktatása a többiekhez és új otthonához olyannyira jól zajlik, hogy megérett az idő az első ki-, illetve összeengedésre a külső kifutóban. Így már a látogatók is megtekinthetik az új lakót.

Atlant ezt a lépést is „simán”, gond nélkül teljesítette, így most már a látogatók is láthatják a csapat harmadik tagját. Az, hogy Thabo és Luke milyen barátságosan fogadta új társát, a fenti képen is látszik.

Ahogy korábban is megírtuk

, május végén gördült be a Szegedi Vadasparkba az a speciális utánfutót vontató, „zsiráfosra” festett teherautó, mely a pár hónapja tragikus hirtelenséggel elpusztult Nuru pótlására érkező Atlant névre keresztelt fiatal zsiráfbikát szállította. Atlant a zsiráfok szudáni alfajához tartozik. Fő élőhelyük a Közép-afrikai Köztársaság és Csád területe. A zsiráfok – melyeknek kilenc alfaja ismert – valamikor a Szaharától délre, szinte egész Afrikában éltek, mára azonban már csak elszigetelt csoportjaikkal találkozhatunk. Az alábbi videó az állat érkezésekor készült: http://www.youtube.com/watch?v=sbyFsUuEKQM&feature=player_embedded

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.