A ropogós grissini remek sör- vagy borkorcsolya, de szószokba tunkolva, illetve saláták mellé fogyasztva is nagyon finom, sajtba, sonkába tekerve pedig egyenesen ellenállhatatlan. Ráadásul ízlés szerint fűszerezhető, és az elkészítése sem ördöngösség! Most bemutatjuk, hogy lehet házilag elkészíteni, és meglepni ezzel a finom házi rágcsával focidrukker családunkat.
Elkészítés:
Futtassunk fel 25 g élesztőt 100 ml tejben 1 csipet cukorral együtt. Keverjünk össze 500 g lisztet, 200 ml vizet és 1 csipet sót, adjuk hozzá az élesztős tejet, majd az egészet gyúrjuk tésztává. Szükség esetén liszttel sűrítsük, illetve vízzel hígítsuk, aztán ízesítsük szárított oregánóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, kömény- vagy szezámmaggal, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 30 percig. Végül nyújtsuk ki, késsel vágjuk fel vékony csíkokra, mindet sodorjuk pálcikává, majd óvatosan helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára a grissiniket. Fogyaszthatjuk sajtszószba tunkolva, pármai jellegű sonkába csavarva, padlizsánkrémbe mártogatva, vagy zöldfűszeres vajjal megkenve is.
+ 1 tipp: Paradicsomos-csilis mártogatós
Keverjünk össze 5 evőkanál olívás paradicsomszószt 200 g átpasszírozott paradicsommal, majd főzzük fel. Ízesítsük friss bazsalikommal, frissen őrölt borssal és sóval, majd tegyünk bele 1 db kimagozott, felaprított csilipaprikát is. A tűzről levéve ízlés szerint krémesítsük 1 teáskanál fűszervajjal. És már tunkolhatjuk is bele a ropogós grissininket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.