Bulvár

Budapesten folytatják a Szegeden megvert arab sakkozó kezelését

Budapesten folytatják a Szegeden megvert arab sakkozó kezelését

2012. június 12., kedd
Budapesten folytatják a Szegeden megvert arab sakkozó kezelését

Az Egyesült Arab Emírségek nagykövetsége szervezésében Budapesten folytatódik Szaúd Mohamed al-Marzúki gyógykezelése, az ügyészség ezért egyelőre nem tudja a helyszínen kikérdezni a sakkvezetőt – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.

A férfi azt állítja, hogy június elején, egy éjszaka rendőrök bántalmazták Szegeden. Az ügyben ismeretlen tettes ellen bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi nyomozóügyészség. A sportvezetőt korábban – betegágya mellett is - meghallgatták az ügyészek, de szeretnék, ha a helyszínen, az újszegedi Szent-Györgyi Albert utcában is elmondja a vele történteket. Az ügyészség az eset napján a férfi társaságában tartózkodó

Szálim Abdur-Rahmánt

is meg kívánja hallgatni, a fiatal férfi azonban hazautazott, így interneten keresztül kérdezik majd ki. A sportvezető a 18 éves sakkozót kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember

Lékó Péterrel

készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra. A hatóságok az esetet rögzítő térfigyelő kamerák felvételei alapján keresnek egy szemtanút is, aki láthatta a történteket, őt is tanúként hallgatnák meg. A sakkvezető a korábbi kihallgatását megelőzően közölte, nem kíván nyilatkozni az őt ért támadásról a magyar sajtónak. A kórház sem adhatott felvilágosítást egészségi állapotáról. Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak a bántalmazása során öt bordája eltört, a mellkasán és a hátán számos zúzódás keletkezett, és asztmás lévén a verés közben rövid időre a légzése is leállt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, hogy a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást.

Szenti Szabolcs

úgy fogalmazott, hogy a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként azt szívesen tenné, mivel azok számos állítását cáfolni tudná. Az Abu-Dzabiban szerkesztett újság kedden közölt írása szerint a magyarországi iszlám közösség felajánlotta, hogy rehabilitációs kezelést szervez Szaúd Mohamed al-Marzúki számára, annak érdekében, hogy megismerhesse "az ország szebbik oldalát". Egy kéthetes hévízi kúrát ajánlottak fel a férfinak, és meghívták Nagypáliba, illetve Nagyvisnyóra, ahol megismerhetné az ország természeti értékeit és hagyományait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.