Bulvár

Veszélyes e-cigarettatöltőket foglaltak le

Veszélyes e-cigarettatöltőket foglaltak le

2012. május 25., péntek
Veszélyes e-cigarettatöltőket foglaltak le

Tízből nyolc esetben nem feleltek meg az e-cigaretták akkumulátor-töltői a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatai során - tájékoztatott pénteken a hatóság.

Az NFH márciusban rendelte el azt a vizsgálatot, amelynek során egyebek mellett a készletekben árusított e-cigaretták hálózatról működő akkumulátor-töltőit ellenőrizték. A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségeinek munkatársai tízféle elektromos cigarettából vettek mintát. A laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a tízből nyolcféle hálózati akkumulátortöltő csatlakozódugójának mérete nagymértékben eltért a szabványtól. Ezek közül háromféle akkumulátortöltő szigetelése sem volt megfelelő. Így az áramütés veszélyének szempontjából öt termék esetében közepes, három esetében pedig nagy kockázatot állapított meg a hatóság. A területileg illetékes felügyelőségek intézkedtek a termékek forgalomból történő kivonásáról - közölte az NFH.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.