Bulvár

Több határsértőt fogott a hőkamera Nagylakon

Több határsértőt fogott a hőkamera Nagylakon

2012. május 16., szerda
Több határsértőt fogott a hőkamera Nagylakon

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség hőkamerája féltő szemeit a magyar államhatárra vetette tegnap éjszaka is, amikor szaladgáló emberek csoportjára lett figyelmes. A látvány érdekes volt, mint kiderült 9 határsértőt üldöztek a román határrendőrök, akik jogellenesen szerették volna átlépni a román – magyar határt, adta az információt a magyar határrendész kérdésére a szomszédos határőrizeti szerv.

Az eseményre azonnal reagáltak a magyar rendőrök, intézkedtek a kérdéses határszakasz lefogására, valamint közvetlen információkkal látták el és ezzel segítve román kollégáik munkáját. A kérdéses 9 fős csoport még román területen kettévált, így öt fő a román mélység felé, míg 4 fő közvetlen a magyar határ felé vette az irányt, akiket már tárt karokkal vártak a nagylaki határrendész járőrök. Az elfogásukat követően, az igazoltatás során kiderült, hogy ketten Marokkóból, ketten pedig Algériából származnak. Meghallgatásuk alkalmával elmondták, hogy hazájukból hónapokkal ezelőtt indultak el a jobb megélhetés reményében. Először Törökországba érkeztek legálisan saját útlevelükkel, ahol embercsempész segítségével Görögországba, onnan Makedóniába, Szerbiába, majd Romániába mentek illegálisan. Útjuk során Görögországban, valamint Szerbiában elfogták őket a határrendőrök, majd menekült táborokba kerültek, de onnan megszökve fojtatták útjukat. A jó együttműködésnek köszönhetően a 9 fős migráns csoportból 5 főt még román területen a román határrendőröknek, 4 főt pedig magyar területen a nagylaki határrendészeknek sikerült elfogni. A 2 marokkói, valamint 2 algír ügyében idegenrendészeti eljárás indult, mely keretében kitoloncolásra kerülnek Romániába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.