Bulvár

Sorban buktak le az embercsempészek

Sorban buktak le az embercsempészek

2012. május 26., szombat
Sorban buktak le az embercsempészek

Fekete napja volt az embercsempészeknek Csongrád megyében. Három helyszínen hárman buktak le az általuk szállított illegális migránsokkal együtt - olvasható a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Tegnap reggel Mórahalom külterületén vont intézkedés alá a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség közös járőre a Polgárőrséggel együttműködve egy szerbiai rendszámú autót, amiben ketten ültek. A sofőr egy szerbiai útlevéllel igazolta a személyazonosságát, míg utasa egy szlovén útlevelet nyújtott át a rendőröknek. Az egyenruhások az okmány vizsgálata során észlelték, hogy az hamis, ezért mindkét férfit előállították. Kiderült, hogy a szlovén állampolgár valójában szerb, aki illegálisan lépett Magyarország területére, és társa vitte volna tovább. A sofőr ellen embercsempészés, míg utasa ellen közokirat-hamisítás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette, várhatóan már a hétvégén bíró elé állnak. Ma hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyik szolgálaton kívüli munkatársa haladt Tiszasziget felől Szeged irányába, amikor egy külföldi rendszámú Suzukira lett figyelmes, amiben öten ültek. Újszentiván belterületén ezért intézkedés alá vonta a járművet. Nyomban ki is derült, hogy nem csalt a rendőr szimata, ugyanis a szerbiai állampolgárságú férfi négy okmányokkal sem rendelkező afgán állampolgárt szállított. A szolgálaton kívüli rendőr kérésére az ügyelet azonnal a helyszínre irányította a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, valamint a Polgárőrség munkatársait a szükséges előállítások elvégzésére. Út közben azonban a járőrök Újszegeden a Ligetnél felfigyeltek egy szlovák rendszámú kisbuszra, amit meg is állítottak. A buszt egy osztrák férfi vezette, mögötte öt török és három iraki ember ült, akik mind illegálisan érkeztek Magyarországra és az embercsempész segítségével szerettek volna tovább jutni. Az embercsempészek ellen őrizetbe vételük mellett büntető, míg az általuk szállított külföldiek ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.