Bulvár

Öt év az unokájával fajtalankodó csanádpalotai férfinek

Öt év az unokájával fajtalankodó csanádpalotai férfinek

2012. május 10., csütörtök
Öt év az unokájával fajtalankodó csanádpalotai férfinek

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a csanádpalotai férfit, aki fajtalankodott a hároméves lányunokájával.

A jelenleg 64 éves, 2005 óta nyugdíjas vádlottra és feleségére a lányuk többször is rábízta az unokájuk gondozását és felügyeletét. Így történt ez 2009. augusztus 10-én is, amikor a vádlott és felesége meglátogatta lányukat és annak családját Zákányszéken, majd az akkor három év kilenc hónapos kislányt több napra magukkal vitték Csanádpalotára. Néhány nappal később, amikor a kislány felébredt és nagymamája a konyhában mosogatott, a vádlott arra kérte unokáját, hogy az menjen vele az udvaron lévő műhelybe. Itt a gyermeket egy zsákra fektette és fajtalankodott vele. Mivel a kislány félt és fájdalmat érzett, kérte a nagyapját, hogy hagyja abba és megpróbálta az alsóneműjét visszahúzni, de ezt a férfi nem engedte, tovább fajtalankodott a gyermekkel. A vádlott csak a kislány többszöri kérése és sírása hatására fejezte be a molesztálást, majd azt mondta unokájának: a vele történtekről senkinek nem beszélhet. Amikor a férfi hazavitte a gyereket, a kislány beszámolt a vele történtekről az édesanyjának, aki értesítette a zákányszéki gyermekjóléti központ vezetőjét és a község jegyzőjét. Ez utóbbi hivatalból feljelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A vádlott az egész eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A táblabíróság a férfit felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért a vádlottat jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.