Bulvár

Őrizetben egy mobiltelefonért

Őrizetben egy mobiltelefonért

2012. május 14., hétfő
Őrizetben egy mobiltelefonért

Rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe két román állampolgárt a hétvégén a Szegedi Rendőrkapitányság, akik egy forráskúti fiatalembertől mobiltelefonját vették el.

Szombaton éjszaka érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsére arról, hogy Forráskút külterületén kiraboltak egy fiatalembert. A helyszínre irányított rendőröknek a sértett elmondta, hogy Forráskúton egy vendéglő előtt dohányzott, amikor két kerékpáros körbevette és cigit kértek tőle. Miután adott nekik, felszólították, hogy üljön fel a kerékpár kormányára és menjen velük. A fiatalember jobbnak látta engedelmeskedni. A településtől két kilométerre végül megálltak, ahol a pénzét kezdték követelni. Mivel nem volt nála egy fillér sem, a két férfi rátámadt és bántalmazni kezdték, majd elvették a mobiltelefonját. Ezután közölték vele, hogy fusson, majd kerékpárra szálltak és távoztak. A Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai az adatgyűjtés során végigjárták a környező tanyákat. Az egyik helyen találtak is egy férfit, akire ráillett a sértett által adott személyleírás. Később a fiatalember egyértelműen fel is ismerte benne támadóját. Ezután már gyorsan azonosítták társát is a rendőrök, akit szintén még aznap éjszaka előállították. A 15 és 23 éves román állampolgárságú férfiak ellen rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás őrizetbe vételük mellett. A rendőrség mindkét gyanúsított vonatkozásában előterjesztést tett az ügyészség felé az előzetes letartóztatás indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.