Bulvár

Sétáltak, mértek és szűrtek az egészségért + FOTÓK

Sétáltak, mértek és szűrtek az egészségért + FOTÓK

2012. május 6., vasárnap
Sétáltak, mértek és szűrtek az egészségért + FOTÓK

Idén a gyermekek egészségének a megőrzése volt a VI. Szegedi Egészségmegőrző Nap központi témája, melyre Nordic Walkinggal, ingyenes vizsgálatokkal és állapotfelméréssel várták az érdeklődőket a Forrás Hotelben.

Három korcsoportban rajzversenyt is hirdettek a szervezők a gyermekek egészségének megőrzéséhez kapcsolódva.

Dóda Ildikótól

megtudtuk, az óvodások és az alsó tagozatosok voltak a legaktívabbak, közel száz képet küldtek a pályázatukra. Az egészségmegőrző napon cégek kiállításai mellett orvosi, illetve természetgyógyászati előadásokat is hallhattak az érdeklődők.

Szabadi Péter

a BEMER mágnesterápiát mutatta be, emellett vércukorszintet és testzsírszázalékot is mértek, továbbá légzésfunkciós vizsgálaton lehetett részt venni. „Van prosztata- és Candida-szűrés, oxigenizációt is néznek a szakemberek, ki lehet próbálni orvosi műszerként nyilvántartott gyógymasszőr készülékeket, és természetesen ingyenes életmód-tanácsadással is várjuk a szegedieket” – sorolta Dóda Ildikó, mi mindent kínáltak egészen este hétig a VI. Szegedi Egészségmegőrző Napon. A Candida-szűrést egy akupunktúrás ponton keresztül végezte

Kálmán József

. „A vegetatív idegrendszert szólítja meg a szoftver, amit használunk. Bioenergetikai kódokkal vannak bekódolva szerveink és a különböző kórokozók, elváltozások. Ezzel a műszerrel a kérdésre kapott válaszokat tudom kontrollálni sejtszinten” – magyarázta. Hozzátette, az egészséges sejtek 80 mikrovolton kommunikálnak, míg az elhaló félben lévők ennél alacsonyabb szinten.

Kocsis István

nemzetközi Nordic Walking-instruktor mozgatta át a rendezvény résztvevőit. Ez egy olyan egészségmegőrzésre irányuló mozgás, amely a járás és a légzéstechnika koordinációjával növeli az állóképességet. Az egész testet megmozgatja, és a botok használata miatt nem terheli az ízületeket. Ezenkívül erősíti a felsőtest izmait oly módon, hogy csökkenti a nyak és a váll területén az izmok feszülését. A VI. Szegedi Egészségmegőrző Napon előadásokat is tartottak többek között az anyagcseretípusok szerinti táplálkozás jótékony hatásairól,

Varga László

pedig fantasztikus gyümölcsök és az egészség kapcsolatáról beszélt. A délutánt Enrico koncert színesítette, valamint

Karacs Rita

gondolkodás- és viselkedésmód-elemző trénert hallhatták az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.