Bulvár

Bántalmazta élettársát, 40 hónapot kapott

Bántalmazta élettársát, 40 hónapot kapott

2012. május 4., péntek
Bántalmazta élettársát, 40 hónapot kapott

Jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a bátmonostori férfit, aki hónapokon át zaklatta és bántalmazta korábbi élettársát, valamint a nő apját.

A korábban többször is büntetett

Balogh Zoltán

egy éven át, 2009 februárjáig élt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel a nő bátmonostori házában. A kapcsolat felbomlása után a vádlott nem tudott belenyugodni a szakításba, folyamatosan hívogatta korábbi élettársát és annak szüleit. 2009. május 1. és augusztus 10. között 346 alakalommal próbálta meg felhívni, SMS-sel elérni a sértettet, akár éjszaka is. Többször is előfordult, hogy a férfi bemászott a sértett házának udvarába, az ajtót, ablakot feszegette, az asszonyt veréssel és megöléssel fenyegette. A zaklatások miatt a sértett több mint tíz alkalommal kért segítséget a rendőrségtől. 2009. június 6-án délelőtt is a ház udvarán tartózkodott a vádlott, amikor a nő apja arra kérte, ne zaklassa tovább a lányát. Balogh Zoltán előbb egy ötliteres műanyag flakonnal próbálta megütni az idősebb férfit, majd dulakodni kezdett vele, végül egy kaszával támadott rá, miközben azt kiáltotta: megöllek, kinyírlak. A sértettnek a fejére irányuló ütést sikerült a karjával kivédenie, így a kasza csak a homloka felett találta el. Az idősebb férfi könnyebben sérült meg, de a támadás akár életveszélyes sérüléssel is járhatott volna. A vádlott 2009. augusztus 18-án ismét elment korábbi élettársához, fenyegetéssel sikerült bejutnia a házba; később az utcán követte és többször megütötte, megrugdosta a nőt. A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, és jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta, emellett elrendelte egy korábban kiszabott, egy év négy hónapos szabadságvesztés végrehajtását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.