Bulvár

Húsvétkor is programokkal vár a füvészkert és a vadaspark

Húsvétkor is programokkal vár a füvészkert és a vadaspark

2012. április 8., vasárnap
Húsvétkor is programokkal vár a füvészkert és a vadaspark

A vadasparkban tojásra, a füvészkertben pedig barkára vadászhatnak a látogatók húsvét alkalmával.

A tavasz legnépszerűbb rendezvénye a Szegedi Vadasparkban a húsvéti tojásvadászat, ami évek óta izgalmas játékot kínál a látogatóknak. Vasárnap és hétfőn délelőtt kilenctől tizenhét óráig várják az alkalmi vadászokat. A játék lényege, hogy a vadaspark területén elrejtett több száz lúdtojásból kell egyet megtalálni és elvinni a „tojásgyűjtő állomásra”, vagyis az oktatóközpont elé. Ehhez a vadászathoz nincs szükség puskára, csakis szorgalmas kezekre és éles látásra, esetleg a felderítés megerősítéséhez egy látcsőre. Nemcsak tojásvadászatra nyílik mód a vadasparkban húsvétkor, az oktatóközpontban mindkét ünnepnapon szakember segítségével bárki festhet húsvéti tojást, amit utána természetesen haza is viheti magával. Hétfőn 10 és 16 óra között pedig Hangutánzoo játékkal is várják az állatokat jól ismerő kicsiket és nagyokat a Pelikán büfé mellett.

Barkavadászat a füvészkertben

Húsvéthétfőn

játékkal egybekötött kerti sétára

várják a családokat, kicsiket és nagyokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe. A húsvéti barkavadászat alkalmával amíg a felnőttek a kert tavaszi növényeiben gyönyörködnek, addig a gyerekekre is komoly feladatok várnak, a park különböző pontjain elrejtett kérdéseket kell felkutatniuk. Helyes válaszok esetén jutalmukat a pénztárnál vehetik át a játékos kedvűek. Az SZTE Füvészkert a húsvéti ünnepek alatt is változatlan nyitva tartással, 9-18 óráig várja a látogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.