Bulvár

Látványetetés a vadasparkban - éhes pingvin hallal álmodik?

Látványetetés a vadasparkban - éhes pingvin hallal álmodik?

2012. március 9., péntek
Látványetetés a vadasparkban - éhes pingvin hallal álmodik?

Már reggelizés közben is megtekinthetjük a vadaspark pingvinjeit. A Zoo Típusú Találkozások egyik programjaként látogathatjuk meg etetés alatt az állatokat.

A Szegedi Vadasparkban három éve indult állatbemutató program, a Zoo Típusú Találkozások kínálata idén több újdonsággal is bővül. Többek között a pápaszemes pingvinek délelőtti etetése lesz „nyilvános”, vagyis a látogatók is megtekinthetik azt a kifutójukban, illetve medencéjükben. Eközben a dolgozók elmondják, mit érdemes megtudnunk a fajról, illetve az őket veszélyeztető emberi tevékenységekről. Ahhoz, hogy a bemutató jól sikerüljön, természetesen gyakorlatozni is kell. A pingvinek ugyanis eddig a házukban kapták meg a napi tengeri hal adagjukat. Tehát meg kell szokniuk a kifutóban való étkezést éppúgy, mint azt, hogy a Vadaspark állatbemutatót tartó kollégájától kapják a délelőtti heringet. A nebulók jól teljesítenek, így remélhetőleg a Zoo Típusú Találkozások március 15-i indulására, illetve a pingvinbemutató hivatalos átadására már úgy fog működni a program, mint az összes többi, amelyet immár három éve megtekinthetnek a látogatók. A pingvinetetés, amelyet – hétfő kivételével – minden nap 10.30-kor tartanak, akár otthonról is megtekinthető webkamerán keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.