Bulvár

Több mint tízmilliónyi hamis húszezres Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

Több mint tízmilliónyi hamis húszezres Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

2012. január 6., péntek
Több mint tízmilliónyi hamis húszezres Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

A Szegedi Városi Bíróság pénteken harminc napra elrendelte annak a hódmezővásárhelyi férfinak az előzetes letartoztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 535 hamis húszezer forintos bankjegyet gyártott társával – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-nek.

A több mint tízmillió forint értékű hamis bankjegyet Hódmezővásárhelyen foglalta le a rendőrség – közölte korábban a városi kapitányság vezetője.

Rádi Norbert

alezredes tájékoztatása szerint az azonos sorszámú bankjegyeket számítógéppel és tintasugaras nyomtatóval állították elő, azok nem tartalmaznak fémszálat, vízjelet és más biztonsági elemet sem. A hamis bankjegyeket házkutatások során találták meg a rendőrök egy 46 éves és egy 49 éves hódmezővásárhelyi férfi otthonában, ahol sikerült lefoglalni a hamisításhoz használt eszközöket is – mondta a rendőrkapitány. Mint hozzátette, a pénzhamisításban részt vevő egyik, büntetett előéletű férfit szerdán, kommandósok segítségével fogták el, szintén büntetett előéletű társa előzetes letartóztatását egy másik bűncselekmény miatt már korábban elrendelte a bíróság. A házkutatások során előkerült 388 gramm kannabiszgyanús növényi törmelék és 10 gramm fehér színű, kábítószergyanús por is. Rádi Norbert elmondta, hogy tavaly három alkalommal a lefoglaltakkal azonos sorszámú hamis bankjegyekkel már fizettek hódmezővásárhelyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységekben. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a hamis bankjegyeket nem az azokat felhasználó emberek állították elő – közölte az alezredes. A két férfi ellen bankjegyhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.