Bulvár

Röszkénél is több órát várakoznak a kilépő kamionok

Röszkénél is több órát várakoznak a kilépő kamionok

2011. december 16., péntek
Röszkénél is több órát várakoznak a kilépő kamionok

Három órát kell várakozniuk a kilépő kamionoknak péntek este a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta: a torlódás oka, hogy a szerb hatóságok szigorító intézkedéseket vezettek be, illetve, hogy a hétvégi kamionstop előtt a járművek megpróbálják elhagyni az országot. Mint hozzátette, nemcsak a teherfogalomban, hanem az év utolsó heteiben a személy- és a buszforgalomban is jelentős növekedésre számítanak a határátkelőknél. Az ünnepekre hazatérő vendégmunkások már ezen a hétvégén nagy számban jelentkezhetnek kilépésre a déli átkelőknél, de sok olyan belépőre is számítanak, aki vásárolni érkezik a határ közeli városokba. Ezért előfordulhat, hogy időnként egy-két órás sor alakul ki, elsősorban Röszkén. Emiatt a hatóság azt javasolja, hogy útnak indulás előtt mindenki tájékozódjon a forgalmi helyzetről a www.police.hu weboldalon, ahol folyamatosan frissítik az adatokat. Emellett a magyar-szerb állampolgárok reggel 8 és délután 4 óra között a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, illetve átléphetik a határt Tompánál is. A Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson a rendőrség tájékoztatása szerint péntek esetére öt órára nőtt a kilépő kamionok átkelési várakozási ideje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.