Bulvár

Tíz hónap fogházbüntetésre ítélték a madártetemeket csempésző román sofőrt

Tíz hónap fogházbüntetésre ítélték a madártetemeket csempésző román sofőrt

2011. november 7., hétfő
Tíz hónap fogházbüntetésre ítélték a madártetemeket csempésző román sofőrt

Tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte hétfőn a Makói Városi Bíróság azt a román sofőrt, akinek járművében több mint 11 ezer védett madár tetemét találták meg pénteken Nagylakon.

Az ítélet szerint a vádlott által vezetett, belépésre jelentkező tehergépjármű rakterében a járművet ellenőrző határrendészek 28 dobozban összesen 11 426 madártetemet találtak. A tetemek huszonkét olyan madárfajhoz - többi között mezei pacsirta, barázdabillegető, kalandpacsirta, fürj, fenyőrigó, füstifecske, kék cinege, mezei veréb, léprigó, búbos pacsirta - tartoztak, melyek mindegyike Magyarországon védett. A madarak egyedenkénti természetvédelmi értéke 10 ezer forint, a fürjé pedig 50 ezer forint. A vádlott összesen 114 millió 540 ezer forint természetvédelmi értékű madártetemet hozott be az országba szakhatósági engedély nélkül, ezzel elkövette a szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett természetkárosítás bűntettét. A bíróság döntése alapján a vádlott - büntetése fele részének letöltése után -, feltételesen szabadságra bocsátható, ha annak feltételei fennállnak. Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbeztek, így az nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.