Bulvár

Szerb embercsempész és tucatnyi határsértő Ásotthalomnál

Szerb embercsempész és tucatnyi határsértő Ásotthalomnál

2011. november 22., kedd
Szerb embercsempész és tucatnyi határsértő Ásotthalomnál

Elfogtak egy szerb embercsempészt és tucatnyi határsértőt a magyar határrendészek Ásotthalomnál - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Jászai Linda

elmondta: a szerbiai férfi gyalogosan kísért át egy 12 fős társaságot hétfő este a magyar-szerb határon Ásotthalom külterületén. A határrendészek járőrözés közben vették észre a sötétben gyalogoló embereket, akik között volt afgán, pakisztáni és nepáli állampolgár is. A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a férfiak nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának az ország területén, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Meghallgatásuk során elmondták, hogy "vezetőjük” 200 euró fejében kísérte őket át őket a határon. A szerb férfival szemben - aki kihallgatása során bevallotta tettét - embercsempészés bűntettének a megalapozott gyanúja miatt indult büntetőjárás - tette hozzá a hadnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.