Bulvár

Román-magyar járőrpár fogott határsértőket Kiszombornál

Román-magyar járőrpár fogott határsértőket Kiszombornál

2011. november 7., hétfő
Román-magyar járőrpár fogott határsértőket Kiszombornál

Román-magyar járőrpár fogott el két határsértőt Kiszombor közelében, a török állampolgárok az éj leple alatt próbálták meg átlépni a zöldhatárt - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

A román határrendőrség munkatársai stabil hőkamerával fedezték föl a két embert, aki a romániai szántóföldeken Magyarország irányába gyalogoltak Kiszombor közelében - mondta

Tuczakov Szilvána

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Azonnal odaküldték a román oldalon mélységi ellenőrzést végző magyar-román járőrpárt, ők el is fogtak két török állampolgárt. Röviddel később a magyar és a román rendőr a határ magyarországi oldalán járőrözött, és felfigyelt egy a 43-as főút mellett várakozó román autóra. Ellenőrizték a sofőrt és utasát, majd átvizsgálták a járművet is. Kiderült, hogy az autó a korábban elfogott illegális migránsokra várakozott. A határrendészek a két embert előállították, a román hatóságok embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük - közölte az alezredes. Román-magyar járőrpár november elejétől lát el határrendészeti feladatokat Csongrád, illetve Arad és Temes megyében, az államhatártól számított 10-10 kilométeres sávban. A két ország között 2009-ben létrejött, a határokat átlépő bűnözés megelőzése és leküzdése érdekében folytatott együttműködésről szóló megállapodás alapján a járőrök a szomszédos ország területén is rendelkeznek valamennyi, szolgálathoz szükséges felszereléssel, így lőfegyverrel is - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.