Bulvár

Rokkantkártyák miatt ügyvédek ellen indult eljárás

Rokkantkártyák miatt ügyvédek ellen indult eljárás

2011. november 30., szerda
Rokkantkártyák miatt ügyvédek ellen indult eljárás

Mozgássérülteknek kiadott parkolókártya jogosulatlan felhasználása címén nyolc ügyvéd ellen indított az idén előzetes fegyelmi vizsgálatot a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Az esetek többségében hozzátartozóiknak, ismerőseiknek kiállított igazolványokat használtak fel jogosulatlanul.

Réti László

, a kamara elnöke a lapnak azt mondta: főbenjáró fegyelmi vétség, ha az ügyvéd okirattal él vissza. Az ilyen magatartás következménye legtöbbször a kizárás - tette hozzá. Az elnök elmondta: az ügyvédi kamara a rendőrség jelzése alapján előzetes vizsgálatot indít, a fegyelmi eljárást azonban a büntetőügy befejezéséig felfüggeszti. Ha a hatóság megszünteti a nyomozást, vagy a bíróság felmentő ítéletet hoz, fegyelmi vétséget sem lehet megállapítani. Elmarasztaló döntést viszont fegyelmi határozat követi, közokirat-hamisítás esetén az ügyvédet legtöbbször kizárják a kamarából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.