Bulvár

Fokozott ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Fokozott ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

2011. október 19., szerda
Fokozott ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Fokozottan ellenőrzik a vásárhelyi rendőrőrök, hogy a kerékpárosok betartják-e a közlekedési szabályokat. Az akciót a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője rendelte el, miután a városban két súlyos kerékpáros baleset is történt az elmúlt időszakban - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a vásárhelyi rendőrök eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a kerékpárosok ellenőrzésére, amit az is mutat, hogy augusztus és szeptember hónapban több mint kétszáz biciklissel szemben intézkedtek, félszáz esetben azért, mert úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy alkoholtól befolyásolt állapotban voltak. A tapasztalatok szerint a kerékpárosok legtöbbször szabálytalanul a járdán, egyirányú utcában forgalommal szemben, és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen fennülve kerékpároznak. Ezek mellett az egyenruhások az ittas és kivilágítatlanul közlekedő biciklisekkel szemben is fokozottan fellépnek. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a kerékpárosok ellenőrzése mellett - az országban egyedülálló módon - továbbra is biztosítja a rendőri jelenlétet az iskolák környékén minden reggel és délután, melynek célja a gyermekbalesetek megelőzése. A rend őrei ezeken a helyeken azon autósokkal szemben is fokozottan fellépnek, akik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél nem biztosítják az elsőbbséget az átkelő gyerekeknek, valamint őket veszélyeztető módon közlekednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.