Bulvár

Cigaretta a kerékben + FOTÓ

Cigaretta a kerékben + FOTÓ

2011. október 29., szombat
Cigaretta a kerékben + FOTÓ

A Tompai Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy szerb állampolgárságú férfi a saját tulajdonát képező személygépjárművel. A szigorított vizsgálat során a gépkocsi kerekeinek kopogtatásakor a pénzügyőrök szokatlan hangra lettek figyelmesek – tájékoztatta portálunkat Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, sajtófelelős.

A járművet vezető férfi elmondta, hogy bejelenteni való, vámköteles árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a járművet félreállították, hogy jobban szemügyre tudják venni. A szigorított vizsgálat során a gépkocsi kerekeinek kopogtatásakor a pénzügyőrök szokatlan hangra lettek figyelmesek, melynek oka is hamarosan kiderült, hiszen a jármű felszerelt kerekeiből összesen 470 doboz Marble márkájú adójegy nélküli cigaretta került elő.

Újabb próbálkozás

Néhány perc elteltével szintén Tompán jelentkezett belépésre egy szerb állampolgárságú nő, a férje tulajdonát képező személygépjárművel. A nő is úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való áru nincs nála. A pénzügyőrök az előző eset tapasztalataira figyelemmel a jármű kerekeit megkopogtatták, amely szintén rendellenes hangot adott. Ez esetben a felszerelt kerekekből összesen 450 doboz Marble márkájú adójegy nélküli cigaretta került elő. A szerb állampolgárságú férfi, valamint a nő az eljárások során az elrejtett füstölnivalót magáénak vallotta. A pénzügyőrök mindkét esetben a több százezer forint értékű cigarettaszállítmányt, valamint a csempészethez speciálisan átalakított személygépjárműveket lefoglalták. A két szerb állampolgár ellen csempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.