Bulvár

Négyen törtek rá az idős férfira

Négyen törtek rá az idős férfira

2011. szeptember 1., csütörtök
Négyen törtek rá az idős férfira

Négyen raboltak ki egy idős férfit makói otthonában keddre virradó éjszaka. A rendőrség egy nap alatt elfogta az elkövetőket.

Két nő és két férfi – valamennyien helybeliek – hatoltak be a makói Luther utca egyik házába keddre virradó éjszaka, majd egyikőjük, egy 41 éves férfi megtámadta az ott lakó idős embert és pénzt követelt tőle. Az erőszakos fellépés hatására a sértett átadta 1100 forintját. A rablók ezután magukhoz vettek egy centrifugát, egy mosógépet és két gázpalackot, majd távoztak. Az idős sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bejelentést követően a makói nyomozók azonnal hozzákezdtek a helyszíni szemléhez és az adatgyűjtéshez. Ennek során gyorsan látókörükbe került egy férfi, aki megvásárolta a háztartási eszközöket és az egyik gázpalackot. A rendőrök ezután jutottak el a bűncselekmények elkövetőihez, akiket tegnap el is fogtak és előállítottak. A házkutatások során egyikőjük fürdőszobájában megtalálták a másik lopott gázpalackot is. Azt is megállapították, hogy az 1100 forintot a bűncselekményt követően az egyik benzinkúton elköltötték, sört vettek belőle. A 41 éves férfi nem ismeretlen a makói rendőrök előtt, ugyanis korábban már számos eljárást kezdeményeztek ellene betöréses lopás miatt. A gyanúsítottak a bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek. Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság. Mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A bűncselekmény akár 10 év szabadságvesztéssel is büntethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.