Bulvár

Fürjtetemek a transporterben

Fürjtetemek a transporterben

2011. szeptember 26., hétfő
Fürjtetemek a transporterben

Több száz fürjtetemre bukkantak egy román rendszámú autóban a kiszombori átkelőhely közelében - tájékoztatott Jászai Linda hadnagy, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy román honosságú VW Transporter négy olasz és két román utasa jelentkezett belépésre a Kiszombori Közúti Átkelőhelyen vasárnap a déli órákban. Az ellenőrzés során a rendőrök az autó csomagtartójában 270 példány tollas fürj tetemet találtak fagyasztott állapotban. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi, és Vízügyi Főfelügyelőség munkatársa a faj megállapítását követően megvizsgálta a tetemeket, melyek nagy részén vadászatra, lelövésre utaló sérüléseket talált. A Makói Rendőrkapitányság munkatársai természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a hat férfivel szemben. A 270 példány eszmei értéke mintegy másfél millió forint - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.