Bulvár

Új hőségriasztási jogszabály készül

Új hőségriasztási jogszabály készül

2011. augusztus 23., kedd
Új hőségriasztási jogszabály készül

A hőségriasztással kapcsolatos, a kórházi előírásokat tartalmazó jogszabály előkészítés alatt áll; az ilyenkor szükséges tennivalókról jelenleg a kórházak belső működési szabályzata rendelkezik - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden az MTI-vel.

A fekvőbeteg-ellátó intézmények számára

Paller Judit

országos tiszti főorvos korábban több pontból álló ajánlást fogalmazott meg a teendőkről. Egyebek között a nem sürgős műtétek esetleges elhalasztását javasolja, ha a betegnek a beavatkozás után tartósan kórházban kell maradnia. Ajánlásai között szerepel, hogy legyen elegendő mennyiségű védőital a kórházi dolgozók és a betegek számára, gyakrabban mérjék a betegek testhőmérsékletét, sűrűbben cseréljék az ágyneműt, a korai órákban szellőztessenek. A krónikus betegségben - például magas vérnyomásban, vese- és májbetegségben, cukorbetegségben - szenvedők állapotát is többször kell ellenőrizni. A tiszti főorvos fontosnak tartja, hogy a megműtendő betegeket légkondicionált előkészítőben, az ambuláns ellátásra várókat légkondicionált folyosón, a súlyos betegeket légkondicionált őrzőben helyezzék el. Ezért a műszaki ügyelet megerősítését is javasolja a légkondicionálók folyamatos működése érdekében. Az országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.