Bulvár

Tűzgyújtási tilalom van az erdőkben és környékükön

Tűzgyújtási tilalom van az erdőkben és környékükön

2011. augusztus 22., hétfő
Tűzgyújtási tilalom van az erdőkben és környékükön

Általános, országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el hétfőtől az erdőkre, valamint azok határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter.

A minisztérium hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért vezették be az átmeneti tilalmat. A tilalom idején tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. A tárca egyben felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek - fűzi hozzá a VM. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.