Bulvár

Nike szagolta ki a betörőt

Nike szagolta ki a betörőt

2011. augusztus 25., csütörtök
Nike szagolta ki a betörőt

Nike, a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája azonosította azt a férfit, aki az elmúlt egy évben kétszer is betört ugyanahhoz az idős asszonyhoz - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szerdán érkezett bejelentés a Csongrádi Rendőrkapitányságra, hogy ismeretlen tettes betört a Bethlen Gábor utca egyik házába, ahonnan a padlásról egy mosógépet és egy centrifugát vitt magával. A bejelentést követően a csongrádi nyomozók helyszíni szemlét tartottak, melynek során sikerült olyan nyomot is rögzíteni, amiről Nike, a csongrádi kapitányság nyomkövető kutyája el tudott indulni. Szimata alapján az utca felé futott, majd járőrtársát egészen az elkövető házáig vezette, ahol a nyomozók meg is találták a lopott tárgyakat. A meglepett 33 éves gyanúsított mindent bevallott a rendőröknek. Elmondta, hogy a mosógéppel és a centrifugával ki akarta mosni a ruháit, azonban arra már nem volt ideje, mert időközben Nike megtalálta. A nyomozás során kiderült az is, hogy ugyancsak ő volt az, aki tavaly nyáron is betört az idős asszonyhoz, akkor fagyasztott élelmiszert, pálinkát és gázpalackot lopott el. Utóbbit most meg is találták nála. További kihallgatása során azt is beismerte, hogy ő lopott el a Kőrös-torokból laptopot, pendrive-ot és két winchestert is. A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.