Bulvár

Hamis márkajelzésű pólók a szegedi Cserepes sori piacon

Hamis márkajelzésű pólók a szegedi Cserepes sori piacon

2011. augusztus 16., kedd
Hamis márkajelzésű pólók a szegedi Cserepes sori piacon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szegedi adóellenőrei és pénzügyőrei közös ellenőrzésük eredményeképpen, áru hamis megjelölése miatt a lefoglalást követően szabálysértési eljárást és hatósági eljárást kezdeményeztek egy, a szegedi Cserepes soron rendszeresen értékesítő magánszemélynél.

Az adóellenőrök márkajelzéssel ellátott férfi pólókat próbavásároltak, amelyek ellenértékéért az értékesítést végző magánszemély nyugtát nem adott. Az ellenőrzéskor az adózó elismerte, hogy a hamis márkajelzésű termékek külföldről származnak, és adószámmal, vállalkozói engedéllyel az értékesítéshez nem rendelkezik. A lefoglalt árut a NAV Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság kézi raktárába szállították el a pénzügyőrök. A fenti eset elkövetésekor a magánszemély az áru elkobzásán túl további 500 ezer forint mulasztási bírsággal sújtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.