Bulvár

Lopásokra figyelmeztető táblák az M43-as pihenőiben + FOTÓK, VIDEÓ

Lopásokra figyelmeztető táblák az M43-as pihenőiben + FOTÓK, VIDEÓ

2011. augusztus 11., csütörtök
Lopásokra figyelmeztető táblák az M43-as pihenőiben + FOTÓK, VIDEÓ
Főleg külföldi utazókat károsítottak már meg azok a tolvajok, akik az autópálya-pihenőkbe betérők figyelmét valamilyen ürüggyel elvonják, majd a nyitva maradt autókból értéktárgyakat, pénzt, útlevelet, táskát, fényképezőgépet emelnek ki. Erre hívják fel a figyelmet azok a táblák, melyeket az M43-as autópálya pihenőibe helyezett ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és az Állami Autópálya-kezelő Zrt. „Reméljük, ez a kifejező piktogram is elgondolkoztatja majd az utazókat” – mondta el portálunknak Tuczakov Szilvána sajtószóvivő. „Ezért ha a pihenőhelyeken megállnak, sokkal óvatosabbak lesznek, bezárják az autót, még akkor is, ha csak rövid időre szállnak ki belőle.” A tapasztalatok szerint főleg külföldiek a sértettek. A megyében korábban történtek hasonló lopások, azonban két évvel ezelőtt sikerült a rendőröknek az erre specializálódott bűnözői csoportot felszámolni. Azóta ilyen bűncselekményt nem jelentettek be, de mindenképpen fontos a megelőzés és a figyelemfelkeltés, hiszen más megyében közlekedve hasonló szituációba kerülhetnek az utazók.

Csak a határra érve veszik észre a lopást

Mivel szinte észrevétlenül történnek meg a lopások, sok esetben a külföldiek csak a határra érve veszik ezt észre, amikor az útlevelüket, vagy más értéktárgyaikat keresik. Laptop, fényképezőgép, könnyen mozdítható értékek kerülhetnek így a bűnözőkhöz. Több esetben műszaki hibára, defektes kerékre hívják fel az autós figyelmét, majd segítőkészen fellépve elvonják a figyelmet, míg a másik tolvaj a nyitva hagyott ajtón keresztül emeli ki az értékeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.