Bulvár

Megfékezték a lángokat a makói fürdőnél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

Megfékezték a lángokat a makói fürdőnél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

2011. augusztus 22., hétfő
Megfékezték a lángokat a makói fürdőnél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK
A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat az épülő makói fürdő tetőszerkezetén, a balesetben senki nem sérült meg - tájékoztatta a helyszínen Huszár Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-t. A tűz körülhatárolása után két vízsugárral még hosszú ideig hűteni kellett a tető acélszerkezetét és a szigetelésként használt üveggyapotot, nehogy a lángok újra fölcsapjanak - mondta az ezredes. A tűzben senki sem került veszélybe, a fürdő 1500 négyzetméteres tetőszerkezetének mintegy harmada azonban leégett - tudatatta az igazgató. A tűz okait szakértők bevonásával vizsgálják. A kiemelt, hármas fokozatú tűzhöz röviddel egy óra után riasztott tűzoltók nagy erőkkel, négy gépjárműfecskendővel és két, magasból mentésre alkalmas járművel vonultak a helyszínre. A szemtanúk elmondták, hogy a Makovecz Imre tervei alapján épülő fürdő tetőszerkezete többméteres lángokkal égett. A fürdő kupolájának egy része elszenesedett a tűzben - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A 12 ezer négyzetméteres alapterületű fürdőkomplexum - amelynek formáját meghatározzák a Makovecz Imre épületeire jellemző ívelt kupolák, égbe törő kecses oszlopok és a ragasztott fa tetőszerkezetek - bokrétaavatóját májusban tartották. Az előkészületi munkálatokkal együtt 3,6 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A fürdő a tervek szerint december 1-jén nyitott volna.

Korábban írtuk:

Lángra kapott az épülő makói fürdő fa tetőszerkezete hétfő délután - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Makovecz Imre tervei alapján épülő fürdő kisebbik kupolája ég. A makói tűzoltóság két vízfecskendős és egy létrás autója már kiért a helyszínre, elindult a szegedi tűzoltóság két fecskendős és egy létrás kocsija is, hogy segítse az oltást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.